Tässä blogissa on kirjoja, jotka
minä koen lukemisen arvoisiksi :)

tiistai 11. helmikuuta 2014

Kepler, Lars: Paganini ja paholainen

Tämä kirja on Keplerin kirjasarjan toinen osa. Aiemmin olen jo lukenut ensimmäisen osan, Hypnotisoija, joka kertoo suomalaistaustaisesta ruotsalaispoliisista Joona Linnasta. Kiinnyn yleensä aika helposti hyviin henkilöhahmoihin, mutta jotenkin Keplerin ensimmäistä kirjaa oli haastava lukea. Toisen kirjan kanssa en samaa huomannut - kirja nimittäin imaisi mukaansa heti. Olisiko syynä ollut se, että henkilöt olivat tuttuja, kenties?

Ruotsin aseviennin johtava henkilö Carl Palmcrona löydetään kotoaan hirtettynä, tapaus vaikuttaa itsemurhalta. Samaan aikaan rannikolta löytyy vene irrallaan ajelehtimassa. Veneen makuuhuoneesta löytyy nuori nainen, kuolleena. Kuolinsyy on hukkuminen, mutta naisen vaatteet ovat täysin kuivat, eikä merivedestä ruumiin ulkopuolella ole tietoakaan.

Rikoskomisario Joona Linna alkaa tutkia näitä kuolemantapauksia ja löytää niiden välille yhteyden. Joona ymmärtää myös, että nämä kuolleet eivät ole ainoita juttuun liittyviä henkilöitä, vaan tekijä on pysäytettävä ennen kuin on myöhäistä!

"Poliisiasuinen takaa-ajaja jatkaa polkua ylös talolle. 
Salaman kalpeassa valossa miehen kasvot tulevat yhtäkkiä näkyviin ja 
Penelope ehtii nähdä kasvojen huolestuneen ilmeen, väsyneet, 
surulliset silmät ja suupielen syvän arven. Ukkonen jyrisee. Mies lähestyy taloa. 
Penelope vain seisoo ikkunassa. Hän hengittää nopeasti, mutta ei saa itseään 
pakenemaan, on lamaantunut."Kuva: tammi.fi-sivulta
Kursivoitu teksti lainattu kirjasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti