Tässä blogissa on kirjoja, jotka
minä koen lukemisen arvoisiksi :)

keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Pullman, Philip: Kellopeli, eli kuinka kaikki vedettiin käyntiin

Kaupunkilaiset tapaavat iltaisin kokoontua paikalliseen majataloon kuuntelemaan nuoren kirjailijan, Fritzin tarinoita. Tällä kerralla Fritziä on kuuntelemassa mm. kellosepän oppipoika Karl, jonka pitäisi seuraavana päivänä julkistaa kaupungin kelloon tekemänsä hahmo. Hahmoa odottaa kaupungin asukkaiden lisäksi iso joukko matkustajia, jotka ovat tulleet paikalle ainoastaan tämän vuotuisen julkistamisen vuoksi.

Fritz alkaa kertoa uusinta tarinaansa, Kellopeliä, jota hän ei ole vielä saanut edes kirjoitettua loppuun. Kesken tarinan majataloon astuu pelottava ja outo tohtori Kalmenius - joka on kuin suoraan Fritzin tarinasta! Outo vieras saa kuunteljiat säikähtämään ja pakenemaan majatalosta. Jäljelle jää vain kourallinen ihmisiä - mm. Karl, joka huomaa kertovansa oudolle kulkijalle epäonnistuneensa kellohahmon tekemisessä. Kalmeniuksella on kuitenkin Karlille yllätys - ritari Rautasydän, hahmo jonka Karl voisi saada ja asettaa kelloon. Karl ei kuitenkaan tiedä, että ritari ei ole mikään eloton hahmo, vaan liikkelle lähtiessään ainoastaan yksi tietty sävelmä voi saada tämän terävämiekkaisen hirviön pysähtymään...

"Karl meni hiljaa sisään, sulki oven ja seisahtui pelästyneenä, sillä telttakangas oli heitetty sivuun, ja ritari Rautasydän seisoi huoneen toisella puolella miekka koholla. Karlin sydän jätti yhden lyönnin väliin. Oliko joku muu tullut paikalle ja häirinnyt pientä ritaria? Kuolleita ei sentään näkynyt, mutta miksi hahmo oli liikkunut?"

Jotkut tarinat ovat kuin vanhat kellot - kun ne on vedetty käyntiin, niitä ei pysäytä mikään...


Sivuja: 62
Kustantaja: Tammi

(kursivoidut tekstit lainauksia kirjasta, kuva lainattu Wikipediasta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti