Tässä blogissa on kirjoja, jotka
minä koen lukemisen arvoisiksi :)

lauantai 25. tammikuuta 2014

Marklund, Liza: Ajojahti

"...oli lyöty jalanpohjiin kovalla ja kapealla esineellä, mahdollisesti piiskalla tai teleskooppipampulla... Hänen molemmat käsivartensa olivat sijoiltaan, hänelle on saatettu tehdä Spread-eagle...

Johanssonin hartiat alkoivat täristä. Ellei Nina olisi tiennyt paremmin, hän olisi luullut miehen itkevän.

- Se tarkoittaa, että uhrin kädet sidotaan selän taakse ja sitten hänet ripustetaan ranteista roikkumaan. Hartioihin ja olkapäihin kohdistuu suunnaton rasitus, ja uhri pökertyy varsin pian kivusta."

Marklundin uusimmassa Annika Bengtzon-dekkarissa liikemies ja entinen poliitikko löydetään julmasti pahoinpideltynä kotoaan. Merkit viittaavat armottomaan kidutukseen. Uhria ei saada kunnolla haastateltua, sillä hän on koomassa ja erittäin kriittisessä tilassa. Samaan aikaan miehen vaimo on kadonnut. Annika saa jutun kirjoitettavakseen ja tutkiessaan vaimon katoamista löydetään paljon samankaltaisuuksia aiemman katoamistapauksen kanssa. Katoaminen linkittyy yhteen myös Kvällpressenin päätoimittajan Anders Schymanin ympärillä velloviin blogikirjoitteluihin vanhan dokumenttielokuvan tietojen oikeellisuudesta.

Saman aikaan Annikan omassa elämässä on meneillään melko seesteinen kausi - uusioperhe opettelee vielä elämäänsä yhdessä, Annikan ex-mies toipuu edellisessä kirjassa tapahtuneesta sieppauksesta, eikä lehden toimituksessakaan ole niin suuria muutoksia ilmassa.


Sivuja: 382
Kustantaja: Otava, 2013
Kuva lainattu sivulta cdon.com
Kursivoitu teksti lainattu kirjasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti